2018. június 1., péntek

J Á K Ó híres lett

Helló Mindenki!

Örömmel jelentem be, hogy JÁKÓ híres és színes lett.
No, a színesség nagy kérdés, hogy csak sima festés vagy valami tartós dologról van szó. Majd meglátjuk, Jákó dönti el, ugyanis önálló döntéseket hozó felnőtt papagájról van szó, mint tudjuk, aki még az Óceánt is átrepülte.

Hogy mi is történt pontosan? Szöveget kellett írnom egy táncgálára, ahol Jákót gyorsan főszereplővé tettem. Szóval aznap este Jákó papagáj  megjelent feketén-fehéren a gálán és gyönyörű színesen távozott. A táncosok a táncukkal megszínesítették az estét és Jákó tollait is. Csuda élmény volt.
A leveles dekorációt én terveztem, kb. 300 levélből készült. Imádtam őket vagdosni. Jó érzés volt látni a levél girlandot, ahogy egész színpad felett átível, izgulni, hogy belelóg-e a projektorba.
Ha mindig ezt kellene csinálnom, mint mindenféle történetkitalálás, szövegírás, dekoráció, azt hiszem nagyon elégedett lennék.
Éljen a Ride Show Dance minden tagja; a szülők, akik a táncos gyerekek mögött állnak mindenben és segítenek leveleket vágni és a Ride Show Dance lelkes tanárai!
Ja és nézzétek a hátsó kivetítőt ;) A feliratokat (szintén Jákóval) Petrovics Ildikó készítette.
és még egy + Kinek tetszik Jákó tornacipője? Cool!!!

Íme a mese:


Jákó papagáj egy reggel arra ébredt, hogy eltűntek a színei, nem mintha nagyon színes madár lett volna. Ugyanis ő egy afrikai szürkepapagáj. Nevéből adódóan szürke tollakkal, na jó némi eldugott pirossal. De aznap reggel még ennyi sem volt rajta, teljesen kifakult, mondhatni seszínű lett.

Mi történt? Hol vannak a szürke tollaim? Azonnal meg kell keresnem őket, hát nem élhetek feketén-fehéren. – mondta kétségbeesetten.
Sőt, eldöntötte azt is, hogy elege van az eredeti szürkeségből, ő bizony teljesen színes papagáj lesz.
Azonnal fogta magát és el is indult az afrikai esőerdőből - ahol lakott - hogy keressen valakit, aki színes madárrá varázsolja.
Mert ezt mindenki tudja, hogy ez csak VARÁZSLATTAL történhet meg.
Csak repült és repült, ezermilliószáz kilométereket repült, és kereste a varázslót. Leszállt itt, leszállt ott, de se varázslat, se varázsló. De egyszer, hosszú kilométerek után véletlenül berepült a Ride Show Dance táncpróbájára.
A gyerekek rögtön eldöntötték, hogy segítenek Jákónak.
Kezdődjék hát a VARÁZSLAT, mert itt ma este az lesz. A szürkéből színeset VARÁZSOLUNK A TÁNCAINKKAL.

Jákó a színpad mögül fogja nézni a műsort, mert nagyon fáradt szegény a sok repüléstől. Az este végére reméljük teljesül az álma és színes tollú papagáj válik belőle.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése