2018. szeptember 18., kedd

Mi történik hétfőként a Zöldike Klubban? [18.09.17.]


Sziasztok! 
Itt megosztom veletek a hétfői [18.09.17] Hanlinne művészeti foglakozás vázlatát, dalait, kottáit. Az is lássa, aki nem volt velünk, aki pedig ott volt meg tudja nézni újra, hogy mit daloltunk, milyen zenét hallgattunk.
ZENE - MOZGÁS - ALKOTÁS 


1.    NÉVÉNEKLÉS  
Ki játszik körbe táncol az Örzse, piros köpönyegbe. Az Örzse helyett be lehet énekelni a résztvevők nevét. 
Beszúrtam a kottát és  youtube-on meg is tudod hallgatni: 



Youtube: 


2. MOZGÁS, JÁTÉK 

Majd a teremben lévő szőnyeg legelővé változott: voltak a legelőn lovak, birkák, megjelent egy robot és superman is. Volt egy pillanat amikor villámlott is. 

Hogy csinálhatsz esőt a kezeddel? Dörzsöld össze a tenyeredet, majd ütögesd össze az ujjbegyeidet és nagyon halkan a tenyereidet, kopoghatsz halkan az asztal tetején vagy a padlón is az esőcsepeket imitálva, majd a végén egy nagy tapssal megérkezik a dörgés is. Próbáljátok ki többen egyszerre. Nagyon szuper hangokat lehet kihozni ebből a játékból.

De ezt nézd meg!!!: 



A "legelőn" elénekeltük a szélről legeljetek dalt. Itt újra meg tudod hallgatni a dalt. 
A szöveg pedig: „Szélről legeljetek,fának ne menjetek,mert ha fának nekimentek,fejeteket beveritek,szili kút, szanyi kút, szentandrási Sobri kút."




ÉRDEKESSÉG: 
A 16–17. században az állatokat lábon hajtották a vásárra. Az állatok legelhettek az út szélén az utat övező fákig. A dal utolsó két sora az itatásra alkalmas településeket sorolja fel.

3. ZENEHALLGATÁS 

Amikor a legelőn mindenki elcsendesedett, megszólalt Vivaldi G dúr hegedűversenyének I. tétele. Fantasztikus zene. Itt tudod meghallgatni. Időtartam: kb. 2 perc. Legalább 6x hallgattuk meg egymás után, hogy beleüljön a dallam a fülünkbe. 




Hogy mi történt a zene alatt? Valaki zsiráf volt, valaki pihenő kukac, valaki ott maradt a legelőn gondolatban, valaki pedig elszaladt onnan. Minden átélt élmény egyedi és szerintem egy nagy csoda, amit a zene kivált mindenkiből. 

4. ALKOTÁS 

Az alkotás közben a háttérben továbbra is a Vivaldi hegedűverseny szólt. 
Olajpasztell krétával lerajzoltuk az élményeinket. 
Sajnos nem fotóztam le minden gyerkőc alkotását,  majd legközelebb hozok több képet. 

zsiráfok: 



fa:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése